Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Gard viu Buxus Sempervirens
4 lei
Brand
Buxus
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Vand buxus sempervirens,din pepiniera propie pentru amenajari spatii verzi, garduri vii, aliniamente,cu coroana bogata si inaltimi cuprinse 25-50 cm.

Pretul se negociaza in functie de marime si numarul de bucati. Vand rasad (puieti) buxus inaltimea 15-20cm pret 1,5 lei.

Datorita faptului ca se preteaza taierilor regulate, poate fi mentinut la dimensiunea dorita o perioada indelungata. Florile mici, grupate, colorate verde-galbui apar numai la exemplarele adulte. Buxusul face parte din aproape orice amenajare unde exista simetrie sau unde formele geometrice predomina.

Este folosit indeosebi pentru delimitarea aleilor, dand o nota distincta drumului de parcurs.

Desi poate fi taiat la dimesiuni reduse, buxusul poate creste pana la 6 m inaltime asemanator unui mic arbore. Poate fi plantat la umbra sau in conditii de iluminare puternica, adaptandu-se cu usurinta la majoritatea tipurilor de sol, chiar daca sunt mai sarace in elemente nutritive. Este sensibil la lovituri, acestea provocand goluri si dezarmonizarea per ansamblu a plantei.

De asemenea, nu suporta temperaturile mari ale gazelor de esapament generate de masinile de tuns iarba care functioneaza la distante foarte mici de frunzis. Poate cel mai important aspect pentru sanatatea plantelor de buxus este legat de animalele de companie. Aciditatea urinei determina arsuri importante la nivelul frunzelor si chiar pierderea plantei in unele cazuri.

Taierile atat cele de formare a coroanei, cat si cele de intretinere a formei obtinute se pot face o data sau de doua ori pe an. Anotimpul potrivit pentru aceasta fiind primavara dupa primul val de crestere, urmand ca pe parcursul anului sa ii fie mentinuta forma.
Din Gura in Gura